English Blogactiv Posts - EU Blog Platform

“The euro is reshaping Europe. It is a costly, painful exercise. We should have approached it in a different way. But the euro is forcing several countries in Europe to solve problems which otherwise would have taken decades to come about. The euro is forcing through what governments can’t, such as labour market reform.”
– Nout Wellink, former president of the Dutch central bank (1997-2011), non-executive board member of the Bank of China (October 2012 – present), interview in Maarten!, a Dutch magazine, February-April 2014 edition, pp. 56-64 (quote taken from p. 63).
Dutch original (including the interviewer’s question):
Maarten!: “… Maar stelt u zich voor: ik ben Geert Wilders, en u moet mij uitleggen waarom de euro een voordelige zaak is.”
Wellink: “The euro is reshaping Europe. Het is een kostbare, pijnlijke exercitie. We hadden het anders moeten doen, maar onder de druk van de euro wordt een aantal landen in Europa zeer hardhandig gedwongen om problemen op […]

Author :
Print
EurActiv Network